biancoblusvedese.blogg.se

sport och spel

Fansen

Publicerad 2018-01-31 13:58:00 i Allmänt,

Fansens relation med klubben är som ett äktenskap. Både måste funka för ett perfekt resultat. Så ”for better & worse” passar rätt bra för AC Milan i dagsläge. Vi få inte glömma 90-talet och i början av 2000-talet där Berlusconi skämde bort oss med fina värvningar VARJE MERCATO. Då var det bra tider.

Nu när klubben har hamnat i en svår situation och med dem sämre ekonomiska krafter, så behöver klubben sina supportrar mer än någonsin. Det är nu den riktiga fansen kliver fram. Jag försöker inte skydda ledningen och dem har inte betalat mig någonting för dessa skrivna rader. Jag har insett skiten som hela Italien sitter i. Kolla bara på alla topplagen i Italien. Hade detta varit endast ett AC Milan problem så hade jag förstått fansens aggression men t o m Juve och Inter ”snålar” med sina värvningar:

Inter, bokstavligen, kickar ut sina ”trippel-hjältar” (Lucio, Cesar, Stankovic…) för att kunna spara pengar och minska utgifter. Och Juventus har värvat endast 50% av en spelare (för ca 80mille/spelare) som är deras bästa värvning hittills så som dem gjorde i Udine-affären där dem tog både Isla & Asamoah. Orsaken är enkel: italienska klubbar har ont om pengar och Italien och dess liga har tappat status bland topp spelarna ute i världen. När ryska och turkiska ligan lockar mer än Serie A, då är problemet inte endast hos AC Milan!

Så det är viktigare att stå vid klubbens sida än att ”kasta paj” och lämna laget ensam på plan. Jag hoppas att fansen i Milano förstår behovet som klubben känner just nu i förhållande till sina supporter och ställer upp genom att visa kärleken man har för klubben.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela