biancoblusvedese.blogg.se

sport och spel

Min sorgligaste fotbollsdag !

Publicerad 2018-04-04 15:58:00 i Allmänt,

Den 13:e maj var en av dem sorgligaste fotbollsdagar i mitt liv. En dag där jag, som en milanista, blev både ledsen och orolig för mitt kära AC GRANDE Milan!

För att kunna förklara  anledningen till den sorgliga känslan måste jag beskriva en av dem fotbollsdagar där glädjen var stort hos mig. Det var 31 augusti 2002 när en av mina närmaste milanista vänner ringde mig och talade om att självaste Alessandro Nesta har skrivit på för mitt kära AC Milan. Glädjen var stort och jag visste direkt att AC GRANDE Milan var tillbaka på allvar.

Milan hade värvat spelare som Rui Costa, Inzaghi & Pirlo säsongen innan och under sommaren 2002 värvades även spelare som Rivaldo, Seedorf & Tomasson. Men för mig kändes det ändå att förstärkning för den defensiva biten saknades och med ankomsten av Nesta omvandlades laget till ett GRANDE lag.

10 år har passerat och jag fick uppleva många fina minnen tack vare; Gatusso, Seedorf, Inzaghi & Nesta. Dessa underbara fotbollsspelare tillhör min hjältelista för den klubben jag älskar. Det sägs att tiden kommer ikapp en och den gjorde det även för mina hjältar.

blev den sista gången där dessa hjältar fick ta på sig den fina tröjan från den fina sidan av Milano och avslutade Milan-karriären med stolthet. Och när Inzaghi, vår underbara Pippo, fick göra segermålet var det hur rättvist som helst för oss milanister att få uppleva hans underbara målgest för sista gången i hans sista match för AC Milan.

Det kändes tomt inombords och några tårar och stundtals gåshud blev resultatet för min del. Stort tack för dem underbara minnen:

Gattuso

Jag kommer aldrig att glömma hans prestation mot Manchester UTD, semifinal i CL 07, där han raderade bort självaste Ronaldo. Örfilen han gav till Ancelotti vid slutsignalen när det blev klart att Milan få en chans att ta sin vendetta mot Liverpool var hur underbart som helst. Och under derbymatchen 2008 (den jag upplevde LIVE, där Ronaldinho avgjorde med sitt mål), fick jag uppleva vilken stor spelare han är för klubben & fansen när han, istället för Maldini, fick springa ut först av alla för uppvärmning och fick igång HELA Curva Sud. Ett minne för livet! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela